Otse põhisisu juurde

 

Marek VahulaMinu Mehed & Minu Naised : 72 intervjuud loodusinimestega“

Lugude juurde minek

/…/ Igale portreteeritavale esitasin ma ühed ja samasugused tüüpküsimused ning igaüks oma vastustega kujundaski enda kui loodusinimese portree.

Esitatud küsimused olid järgmised:

1.      Sinu moto või ilus fraas, mis sind kui loodusinimest kõige paremini iseloomustab?

2.      Kas oled nii-öelda sündinud looduslaps või on sind keegi või miski mõjutanud? Kui siis kes ja kui siis mis?

3.      Sinu alguse edasine käik, keskkool ja loodushuvi, ülikool ja loodushuvi. Milles sinu loodushuvi siis väljendus?

4.      Sinu praktiline ehk töine teekond looduses ja looduskaitses?

5.      Sinu olulisemad saavutused looduses ja looduskaitses on millised?

6.      Oled praegu… aastane. Milline on sinu tulevikuvisioon? On sul veel suuri täitumata unistusi, hiiglaslikke ambitsioone, hiigelsuuri eesmärke, plaane, fantastilisi ideid?

Marek Vahula

Loodusinimeste ja lugude koguja

Suvi, 2021, Karepal

Lk 3-4

 

Kaja Lotman

4. /…/ sattusin elama ja töötama Matsalusse. Alguses olin loodusgiidiks, seejärel töötasin rahvuspargi administratsioonis. Looduskaitsesüsteemi reformide käigus töötasin Looduskaitsekeskuses ja lõpuks Keskkonnaametis./…/ minu vaatevinklist saab loodust kaitsta ainult inimeste abil, neile selgitades looduse imet, siis olen olnud aktiivne ka Kodukandi liikumises ja Matsalu Naisseltsi tegevuses, loodusgiidide ühingus, Eesti Loodushariduse Seltsis ja nüüd ka Naiskodukaitses.

Lk 226

 

Karin Küünarpuu

1. kõige paremini iseloomustab mind kui loodusinimest kaine mõistus.

Lk 234

5. Haapsalu Kutsehariduskeskuses loodusturismi korraldust õppides sai algatatud ja korraldatud esimene Läänemaa Loodusfestival, mis toimus 16.-19. mail 2018. aastal. Ürituse üks eesmärkidest oli propageerida loodusharidust ja selleks toimusid mitmed loengud, konkursid, loodusmess, teadusteater ja palju muud huvitavat./…/ nüüd, pärast esimese festivali kordaminekut, saab tõdeda, et osavõtt oli küllaldaselt aktiivne. Väga palju laekus Läänemaa õpilaste töid kõikidele eelnevalt välja kuulutatud konkurssidele. Siinkohal suur tänu direktorile, kelleks on Ingrid Danilov ja kõikidele õpetajatele, kes aitasid oma nõu ja jõuga. Andsime Marisega teatepulga üle järgmistele korraldajatele, kelleks on Haapsalu Kutsehariduskeskuse loodusgiidi eriala õpilased. /…T

Lk 235

Allikas: Marek Vahula "Minu Mehed & Minu Naised : 72 intervjuud loodusinimestega" I osa / koostaja, intervjueerija, toimetaja. Tallinn, 2021